Početna > Dojenje

Dojenje

Druženje i upoznavanje s novorođenčetom je divno iskustvo za novopečenu mamu. Početak roditeljstva donosi i nekoliko izazova, a jedan od njih je početak dojenja bebe. Na raspolaganju su vam korisni savjeti koji će vam pomoći za vrijeme dojenja. Postepeno ćete saznati kako pravilno uspostaviti dojenje, kakav treba biti način prehrane kod dojenja i kako se nositi s najčešćim tegobama kod dojenja. Pomoći ćemo vam da dojenje prođe bez komplikacija za vas i novog člana vaše porodice.

 

Planiranje trudnoće

Briga za novorođenče ne započinje tek onda kad se rodi, nego već puno ranije, prije njegovog začeća. Zdravlje i odgovarajući nutritivni status majke najvažniji su faktori za uspješan početak, tok i završetak trudnoće. Uravnotežena prehrana, primjerena tjelesna aktivnost i odgovarajuća okolina održavaju dobro zdravlje žene u reproduktivnom razdoblju.

Pročitaj članak

Trudnoća

Zdrava prehrana utječe na naše zdravlje i dobro opšte stanje u svim životnim razdobljima, naročito u trudnoći kada se odvija ubrzan prijenos hranjivih tvari iz tijela trudnice prema fetusu, koji ima prednost pri opskrbi svim potrebnim hranjivim tvarima. Za trudnicu je dakle izuzetno važno da svoju prehranu prilagodi povećanoj potrebi za hranjivim tvarima.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak prehrani. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.