Početna > Planiranje trudnoće

Planiranje trudnoće

Da li planirate povećanje porodice? Začeće je svakako jako važna odluka jer donosi novu radost i brigu u život buduće mame. Pravovremena priprema na potomstvo omogućuje zdrav početak trudnoće. Za mamu i bebu time može početi bezbrižan zajednički put razvoja i upoznavanja. Za vas smo pripremili korisne savjete koji će vam pomoći u zdravim odlukama u vrijeme planiranja trudnoće.

 

Trudnoća

Zdrava prehrana utječe na naše zdravlje i dobro opšte stanje u svim životnim razdobljima, naročito u trudnoći kada se odvija ubrzan prijenos hranjivih tvari iz tijela trudnice prema fetusu, koji ima prednost pri opskrbi svim potrebnim hranjivim tvarima. Za trudnicu je dakle izuzetno važno da svoju prehranu prilagodi povećanoj potrebi za hranjivim tvarima.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina prehrana nakon porođaja i nije baš komplikovana iako briga o tome što jesti može postati prava muka, uprkos dobrim namjerama okoline. Kao i u vrijeme trudnoće mamina prehrana tokom dojenja mora biti i dalje bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako osigurati optimalno stvaranje visokohranjivog i visokokvalitetnog mlijeka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak prehrani. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.