Početna > Trudnoća

Trudnoća

Svaka trudnoća je nešto posebno. I svaka trudnica će je doživjeti drugačije. Za vas smo pripremili članke koji će odgovoriti na mnoga pitanja u tom prekrasnom periodu. Šta će se događati tokom trudnoće, kako se pripremiti na trudnoću i kasnije porod, kakve su smjernice za prehranu u trudnoći – to su samo neke od zanimljivih tema koje će koristiti svakoj budućoj mami i riješiti mnoge trudničke dileme.

 

 

Planiranje trudnoće

Briga za novorođenče ne započinje tek onda kad se rodi, nego već puno ranije, prije njegovog začeća. Zdravlje i odgovarajući nutritivni status majke najvažniji su faktori za uspješan početak, tok i završetak trudnoće. Uravnotežena prehrana, primjerena tjelesna aktivnost i odgovarajuća okolina održavaju dobro zdravlje žene u reproduktivnom razdoblju.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina prehrana nakon porođaja i nije baš komplikovana iako briga o tome što jesti može postati prava muka, uprkos dobrim namjerama okoline. Kao i u vrijeme trudnoće mamina prehrana tokom dojenja mora biti i dalje bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako osigurati optimalno stvaranje visokohranjivog i visokokvalitetnog mlijeka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak prehrani. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.